Reaper – Tutorial cuantizare audio

Este foarte ușor sa cuantizezi voci în Reaper, datorită capabilităților de alungire a sunetelor. Selectezi înregistrarea care vrei sa o modifici, tai si o aranjezi sa se sincronizeze cu alt track. Ca sa tai o înregistrare trebuie sa o selectezi,execuți click unde vrei sa fie tăiata și apeși tasta S după care Reaper va împarți înregistrarea, creând fade-in și fade-out pentru a evita click-uri sa pop-uri.

Programul DAW Reaper mixează doua înregistrări ( ambele cu fade in / out ) dacă le suprapui. După ce apeși S și tai înregistrarea, o sincronizezi ducând săgeata unde se întâlnesc cele doua containere și executând drag and drop pana când se sincronizează!

Cuantizarea instrumentelor pentru corecturi minore se realizează de asemenea ușor în Reaper. Găsești tranzientul, tai înregistrarea și o sincronizezi. Ca sa găsești tranzientul poți efectua zoom-in pana când se vede. Sincronizarea se face ținând apăsata tasta ALT și trăgând marginea containerului, sau dacă nu vrei sa o întinzi, ți Alt în timp ce dai click și tragi în interiorul înregistrării,  astfel înregistrarea se va muta în interiorul containerului.

Tăierea și cuantizarea instrumentelor (tobe, chitră) este de obicei un proces foarte migălos de făcut în alte programe. Reaperul are o unealta care se numește Dynamic Split care se găsește în meniul View. Selectezi containerul, dai click pe Dynamic split și în ferestra care apare poți seta diferite opțiuni și parametrii pentru tăierea înregistrării tale ( poate tăia după tranzient, gate etc )

Pentru a folosi aceasta unealta trebuie sa fi sigur ca este setat BPM-ul înregistrării corect!